English

Jobba hos oss?

Här hittar du lediga tjänster. Det går även bra att skicka in en spontanansökan.

Vi söker alltid duktiga ingenjörer!

Utvecklare Embeddedsystem

Utvecklare Embeddedsystem

NOW Electronics AB söker en utvecklare av embeddedsystem. NOW Electronics är ett konsultföretag som erbjuder tjänster inom elektronikkonstruktion, bildbehandling och embeddedprogrammering. Vi gör de flesta av våra uppdrag inhouse. Företaget har idag cirka 20 anställda men planerar att expandera. Vi arbetar med välkända företag inom svenska industrin som visar NOW stort förtroende när det gäller utveckling av nya, affärskritiska produkter.

ARBETSUPPGIFTER

 

Som utvecklare kommer du främst att arbeta med utveckling i olika typer av kundprojekt men ibland även stödja försäljningsprocessen som teknisk expert. Du kommer få möjligheten att arbeta brett med inriktning mot embeddedsystem, både hård- och mjukvara. Det kan exempelvis handla om att implementera funktioner i C-kod och elektronik, systemering eller förstudier. Konstruktionerna som företaget utformar används för industriella, medicinska och militära applikationer och är oftast i teknikens framkant.

 

Som utvecklare hos NOW erbjuds du en omväxlande roll där du kommer få möjligheter att vara konstruktör i vissa projekt men i andra fungera som System Arcitect eller Teamleader beroende av intresse och erfarenhet.

 

Du kommer till exempel att:

 • Utveckla motorstyrningar
 • Implementera signalbehandling för kameror och andra sensorer
 • Utveckla kommunikationslösningar för industriella applikationer
 • Ta fram processorplattformar med RTOS
 • Ta fram koncept för nya produkter och system

På arbetsplatsen arbetar man i mindre team vilket innebär att man är nära affärerna och får därmed ett helhetsperspektiv. Uppdragen som NOW Electronics jobbar med är av olika karaktär vilket erbjuder stor variation.

 

Egenskaper hos sökanden

Du är civilingenjör inom datateknik/elektronik/teknisk fysik eller motsvarande och har minst 3 års erfarenhet av kvalificerat utvecklingsarbete inom embeddedsystem. Du måste vara självgående med bra driv.

Efterfrågade kompetenser:

 • Erfarenhet av hårdvarunära programmering
 • Kunskap om elektronikhårdvara, gärna elektronikkonstruktion inkl. schemaritning
 • Utåtriktad personlighet och lätt att kommunicera
 • Problemlösare med djupt tekniskt intresse

Det är meriterande att ha bred erfarenhet av hela systemlösningar med RTOS, processorer, analog elektronik, MatLab och FPGA.

Därtill har du goda kunskaper i svenska och engelska då dokumentation och kundkontakter förekommer på båda språken.

Ansökningar skickas till: Mailbox@now.se

Frågor om tjänsten besvaras av Henrik Wallin tel 08 6320792

 

 

Elektronikkonstruktör

NOW Electronics AB söker en elektronikkonstruktör för analog elektronik. NOW Electronics är ett konsultföretag som erbjuder tjänster inom elektronikkonstruktion, bildbehandling och embeddedprogrammering. Vi gör de flesta av våra uppdrag inhouse. Företaget har idag cirka 20 anställda men planerar att expandera. Vi arbetar med välkända företag inom svenska industrin.

ARBETSUPPGIFTER

Som elektronikkonstruktör hos NOW Electronics kommer du att arbeta i olika typer av kundprojekt. Du kommer främst att arbeta med utveckling men ibland även stödja försäljningsprocessen som teknisk expert. Här kommer du få möjligheten att arbeta brett med inriktning mot analogteknik. Det kan exempelvis handla om att implementera sensorer, signalbehandling eller kraftelektronik. Konstruktionerna som företaget utformar är ofta en del av industriella, medicinska och militära system.
Som elektronikkonstruktör hos NOW erbjuds du en omväxlande roll där du kommer få möjligheter att vara konstruktör i vissa projekt men i andra fungera som Teamleader.
Du kommer till exempel att:

 • Implementera avancerad elektronik för kameror och andra sensorer
 • Utveckla kraftelektronik
 • Genomföra EMC-mätningar och lösa EMC-problem
 • Ta fram koncept för nya produkter och system

På arbetsplatsen arbetar man i mindre team vilket innebär att man är nära affärerna och får därmed ett helhetsperspektiv. Uppdragen som NOW Electronics jobbar med är av olika karaktär vilket erbjuder stor variation och olika tekniker.

Egenskaper hos sökanden

Du är civilingenjör inom elektronik/tekniskfysik eller motsvarande och har minst 3 års erfarenhet av kvalificerat utvecklingsarbete inom elektronikområdet.

Efterfrågade kompetenser:

 • Erfarenhet av analog elektronikutveckling
 • Kortkonstruktion inklusive schemaritning och simuleringar med tex Spice
 • Är utåtriktad och arbetar gärna direkt mot kund
 • Vill arbeta med teknisk problemlösning
 • Djupt tekniskt intresse

Det är meriterande att ha arbetat med RF, EMC-problematik och en bred erfarenhet av hela systemlösningar med processorer, FPGA och programmering.
Därtill har du goda kunskaper i svenska och engelska då dokumentation och kundkontakter förekommer på båda språken.
Ansökningar skickas till: Mailbox@now.se

Frågor om tjänsten besvaras av Henrik Wallin tel 08 6320792